Voorjaarsmarkt op de Maargies Hoeve op 24 april

De Maargies Hoeve. Foto: Aangeleverde foto

De Maargies Hoeve aan Kallenkote 19 houdt op zondag 24 april een Voorjaarsmarkt. Het hele erf van de zorgboerderij staat dan vol met kraampjes.

„Onze jaarlijkse kerstmarkt kon vorig jaar niet door gaan. Daarom vonden wij een voorjaarsmarkt een mooi alternatief,” zegt Esther Bobeldijk van de Maargies Hoeve. Ze vertelt dat de voorjaarsmarkt gevuld zal zijn met kraampjes met tuinspullen, lentedecoratie, lekkernijen, landleven en andere voorjaarsartikelen. De boerderijwinkel is geopend en biedt een proeverij met allerlei voorjaarssmaken. „We hebben kaas van Langelaan uit Blesdijke, geitenkaas van Otten uit Nijensleek en zuivel van onze eigen boerderij, zoals oranjevla, perzik- en passievruchtyoghurt en advocaatvla,” somt Esther op.

Tijdens de Voorjaarsmarkt is de Theeschenkerij gewoon open. Daar kun je heerlijk lentegebak en vele theesoorten bestellen. Achter op het erf richten de medewerkers van de Maargies Hoeve bovendien een terras in. Vanuit dat ‘openluchtkroegje’ kun je ‘s middag luisteren naar optredens van Dreuge Worst uit Giethoorn. Dit is een muziekgroep bestaande uit tien mannen met zeer gevarieerd repertoire. Theaterduo ‘Andere Koek’ voert de hele dag een toneelstuk op over het voorjaar en prinses Hycinthia. Voor kinderen zijn er ook allerlei activiteiten, zoals knutselen en skelteren. Verder kunnen zij zich uitleven op de Traptrekkerbaan, die speciaal voor deze dag wordt aangelegd.

De entree is gratis. De voorjaarsmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Meer informatie: www.demaargieshoeve.nl

Nieuws

menu