Voorlezen beleef je samen! De Nationale Voorleesdagen gaan van start

Bij de meeste supermarkten in Steenwijkerland ligt op 4 februari tussen 9.00 en 11.00 uur een gratis kinderboek met een broodje klaar. Foto Bibliotheek Kop van Overijssel

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 25 januari tot en met 4 februari. Tijdens deze dagen zijn er in de bibliotheken van de Kop van Overijssel muzikale voorstellingen, Boek en Broodje, een kleurwedstrijd en krijgen kinderen een leuk voorleespopje als ze lid van de bibliotheek worden.

Het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar! Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Speciaal voor de bibliotheken Kop van Overijssel heeft Michiel Megens een muzikale theatervoorstelling gemaakt die op zaterdag 28 januari in 3 bibliotheken beleeft kan worden: om 10.00 uur in de bibliotheek Steenwijk, om 11.30 uur in de bibliotheek Oldemarkt en om 15.00 uur in de bibliotheek Vollenhove.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda en kosten €2,50 per stuk, zowel voor een kind als een volwassene.

Tijdens de voorleesdagen kunnen kinderen een kleurplaat ophalen bij een van de vestigingen in Steenwijkerland en voor 18 februari weer bij de bibliotheek inleveren. Er zijn leuke prijzen te winnen. Verder krijgt ieder kind (tot 6 jaar) dat tijdens de voorleesdagen lid wordt van de bibliotheek een voorleespopje cadeau. Een bibliotheekabonnement is voor jongeren onder de 18 jaar gratis!

Boek en Broodje

Bij een aantal supermarkten in Steenwijkerland ligt op 4 februari tussen 9.00 en 11.00 uur een gratis kinderboek met een broodje klaar. Kom je boodschappen doen met je kind? Kies dan ook een leuk boek uit om samen te gaan lezen thuis. Deze actie is een samenwerking tussen de bibliotheek en de supermarkt. De volgende supermarkten doen mee: in Steenwijk Albert Heijn Prinsen Hoven en Albert Heijn van Etten, Jumbo en de Coop, de Coop in Vollenhove, de Plus in Giethoorn en Oldemarkt en de Spar in Steenwijkerwold.

Nieuws

menu