Voorlichting over toeslagen in Kuinre

De gemeente heeft diverse regelingen.

De gemeente heeft diverse regelingen. ANP

Het Senioren Platform gaat verder met voorlichting geven over allerlei toeslagen voor lage inkomens. De volgende bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 30 maart in De Botter in Kuinre.

Veel inwoners zijn zich niet van bewust wat er allemaal mogelijk is in Steenwijkerland weten soms niet hoe zij regelingen kunnen aanvragen. Er kunnen aanvragen ingediend voor energietoeslag of de zorgtoeslag. Ook sport en bewegen kan door de gemeente gesubsidieerd worden. Daar valt ook zwemles onder.

Het Geldloket is dé plek voor persoonlijke ondersteuning bij geldzaken. Alle inwoners kunnen hier terecht voor hulp of aanvragen voor subsidies, zoals de energietoeslag. Het Geldloket werkt samen met Sociaal Werk De Kop waar het Geldloket gevestigd is.

De gemeente Steenwijkerland beschikt ook over een gemeentepolis. Deze is speciaal in het leven geroepen voor personen met een laag inkomen. De gemeente betaalt hiervoor een deel van de premie. Ook hierover zal op deze bijeenkomst uitleg gegeven worden.

Deze bijeenkomst is niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die hier graag iets meer over wil weten. De aanvang is 19.30 uur, de koffie en thee staat klaar en wordt aangeboden door SPS.