Voormalige paardenstallen omgetoverd tot B&B Klein Beeckesteijn. 'Bijzondere locatie waar meer mensen van mogen genieten!'

De Bult - Bij hun vorige huis in Tuk hadden ze ook al vergevorderde plannen voor een Bed and Breakfast. Dus toen ze, anderhalf jaar geleden, een prachtplek aan de Bultweg in De Bult wisten te bemachtigen, was de stap om het nu écht te gaan doen heel klein. Bovendien: het is zo’n bijzondere locatie, jammer om niet meer mensen daarvan te laten genieten’, vindt Jeannette Steijn, die samen met man Rob en de nodige professionele hulp momenteel de laatste hand legt aan hun B&B.

Rob en Jeannette Steijn bij hun B&B Klein Beeckesteijn.

Rob en Jeannette Steijn bij hun B&B Klein Beeckesteijn. Foto: Martijn Bijzitter

De paardenstallen op hun terrein zijn omgetoverd tot een tweetal fraaie gastenkamers met een eigen, afgescheiden stuk bostuin met uitzicht over de weilanden. Ook is er een hottub geplaatst voor de gasten.

Begin augustus gaan de deuren voor het eerst open, de eerste boekingen zijn al binnen. „Het is zo heerlijk om in de natuur te wonen, met reeën en hazen die gewoon in de tuin komen, eekhoorntjes die hier kind aan huis zijn…”, zegt Jeannette. Het echtpaar wilde, met de kinderen uit huis, graag wat kleiner wonen, maar wel met een royale tuin. Toen ze gingen kijken aan de Bultweg, zag het er totaal anders uit: er was een paardenbak en een verwaarloosd grasveld op het bijna 7000 meter grote terrein en er stonden paardenstallen.

Paradijsje

Creatieve Jeannette had direct voor ogen wat voor paradijsje zij er van konden maken. Ze begonnen met het opknappen van het huis en daarna met het bewerken van de tuin en toverden dit om tot een waar park: met een koi/eendenvijver, natuur- annex zwemvijver met steiger, een zandstrand met beachbar en een sprookjesbos.

„Maar er ontbrak voor ons gevoel nog iets, namelijk stromend water. We haalden overal uit de directe omgeving keien vandaan en hebben daarmee een 40 meter lange beek gemaakt. We waren na al het werk zo trots op onze mooie witte bungalow en het prachtige zelf aangelegde park eromheen, dat we ons huis een naam wilden geven. We koppelden onze familienaam Steijn en de beek aan elkaar! En voila: Beeckesteijn. Tja, en toen was het een kleine stap om de B&B die we wilden gaan realiseren in de voormalige paardenstallen “Klein Beeckesteijn” te dopen.”

Zandstrand

De zwemvijver moest een zandstrand krijgen: Rob is namelijk kustmorfoloog van beroep en is dan ook altijd met zand en water bezig. Een eigen strand mocht dan ook niet ontbreken.

Jeannette is een rasondernemer, die in Steenwijk al enkele jaren kledingzaak Abito runt. Aan ideeën voor arrangementen geen gebrek: zo wil ze voor haar B&B gasten/vriendinnengroepjes private shopping arrangementen gaan organiseren in combinatie met kleurenanalyses. „En daarna genieten van een bubbeltje in de hottub!”

Ze verzorgt een uitgebreid ontbijt voor haar gasten, wie wil dineren kan terecht in de directe omgeving waar - op loopafstand – verschillende mogelijkheden zijn. Ook verhuurt ze nordic walking poles, zodat mensen – na een mini-cursusje – zelf het bos in kunnen met de stokken. „Het is ook een grote passie van mijzelf, ik ga bijna dagelijks op pad. Je legt snel flinke afstanden af. Het is echt een behoorlijke workout. Je loopt sneller en omdat je je armen beweegt train je verschillende spiergroepen”.


B&B Klein Beeckesteijn is gevestigd aan de Bultweg 18, de Bult, info@bnbkbs.nl; www.bnbkbs.nl, tel. 0683020808.