Vredebewaarder Piet Tuin veertig jaar in het bestuur ijsclub Nooitgedacht De Krieger

Piet Tuin werd door de ijsclub in het zonnetje gezet met een gepaste attentie en uiteraard een bos bloemen. Foto: Aangeleverd

IJsclub Nooitgedacht De Krieger hield vrijdagavond haar jaarvergadering. Voorzitter Wim Bovendeur kon in een vol clubgebouw de leden welkom heten. Eindelijk weer na twee jaar. Hij stond uitgebreid stil bij de beëindiging van de Overijsselse Meren Tocht (OMT), waarbij de ijsclub als één van de veertien ijsclubs uit de regio bij betrokken was.

Ander punt was dat de vereniging het komende jaar over gaat op automatische incasso van het ledengeld. Contant geld is schaars geworden in deze digitale wereld. Daarnaast moet je soms driemaal naar een adres toe om het ledengeld binnen te krijgen. Vooral bij de leden die verspreid wonen is dat tijdrovend.

De bestuursverkiezing verliep ook weer vlekkeloos, de bestuursleden, Alfred en Jan Been, Arco Lassche en Wim Bovendeur Jzn werden weer herbenoemd. Verder was de huldiging van Piet Tuin voor zijn 40-jarig bestuurslidmaatschap. Piet is geen man die vooraan staat om zich te laten horen, maar hij staat voor zijn taken. De voorzitter noemde hem in zijn toespraak ‘vredebewaarder’. Als er een discussie was over het een of ander, was Piet het die zei: „Jongens, wij zitten hier voor de leden, de schaatsers en voor de gezelligheid.” Daarnaast zorgde Piet altijd voor een hapje en een drankje; het is bij hem in goede handen. Piet Tuin werd door de ijsclub in het zonnetje gezet met een gepaste attentie en uiteraard een bos bloemen.

Onderscheidingen

Daarnaast kregen Piet, Jan Hansman, Jaap Spans, Herman Westhuis nog een onderscheiding van het Gewest Overijssel van de KNSB voor hun grote verdiensten voor de schaatssport. De laatstgenoemde drie hadden dat nog tegoed voor hun 25-jarig bestuurslid. Secretaris Alfons Saris van het Gewest bracht ze persoonlijk naar Sint Jansklooster. „Het is iets om zuinig op te zijn als vereniging, zoveel jaar vrijwilligerswerk. Om de schaatssport levend te houden zijn wij grotendeels afhankelijk van vrijwilligers die de vereniging in stand houden, de sport kan niet zonder”, aldus Alfons Saris.

Nieuws

menu