Vrijwillige Hulpdienst Oldemarkt kan wel wat extra handjes gebruiken: nieuwe chauffeurs gezocht

Ulbe Koopman en Wim Touw van de Vrijwillige Hulpdienst Oldemarkt.

Ulbe Koopman en Wim Touw van de Vrijwillige Hulpdienst Oldemarkt. Foto: aangeleverde foto

De afgelopen twee jaren hebben de medewerkers van de Vrijwillige Huldienst Oldemarkt het wel heel rustig gehad. Door corona konden ze niet doen waar ze voor zijn opgericht, maar nu wordt alles weer opgestart.

De Stichting Vrijwillige Hulpdienst Oldemarkt is een vrijwilligersorganisatie die is opgericht om voor mensen, die zelf niet beschikken over vervoersmogelijkheden, dit vervoer te verzorgen. Het kan bijvoorbeeld zijn voor een bezoek aan tandarts, theater, familie, ziekenhuis etcetera.

Het ‘werkgebied’ bestaat uit de kernen Blankenham, Blesdijke, Kalenberg, Kuinre, Oldemarkt, Ossenzijl, Paasloo en Wetering e.o. Een ritje na een avondje stappen is helaas niet mogelijk, laten de vrijwilligers weten.

Nieuwe vrijwillige chauffeurs nodig

Iedereen binnen de Stichting is vrijwilliger, van bestuur tot chauffeur. Vanwege enig verloop in de bezetting is de Vrijwillige Hulpdienst op zoek naar nieuwe mensen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@vrijwilligehulpdienstoldemarkt.nl.

De organisatie bestaat uit een bestuur, een aantal coördinatoren die de binnengekomen aanvragen verwerken en er voor zorgen dat er een chauffeur beschikbaar is op het gewenste moment en natuurlijk de chauffeurs.

In principe wordt in eerste instantie naar een chauffeur gezocht die in de buurt van de aanvrager woont, dit om de kosten zo laag mogelijk te houden. Mocht dit niet lukken dan wordt in overleg met de aanvrager een chauffeur gezocht die in een van de andere kernen woont.

De chauffeurs rijden met eigen auto, dus zijn er zijn ook kosten aan verbonden. De vergoeding voor de chauffeur is € 0,30 p/km en verhoogd met eventuele parkeergelden die moeten worden betaald. De gebruiker rekent rechtstreeks af met de chauffeur.

De teller begint te lopen vanaf het moment dat de chauffeur in de auto stapt en stopt als deze weer veilig is thuis gekomen en dit natuurlijk volgens de meest efficiënte route.

Hoe werkt het?

Een aanvraag moet minstens 24 uur telefonisch bij de coördinator telefonisch zijn aangemeld. Deze zorgt voor een chauffeur die de aanvrager op de afgesproken tijd ophaalt en naar de bestemming en weer thuis brengt.

Het centrale telefoonnummer is: 06-533 38 687 en is op werkdagen bereikbaar op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 10:00u-12:00u.