Wagenbouwers Corso Vollenhove onthullen ontwerpen

Een maquette van wagenbouwgroep Nameless met onderwerp 'Roodkapje'. Foto: Janine Renes

De ene wagenbouwersgroep heeft het ontwerp de gehele coronaperiode al op de plank liggen en de ander heeft speciaal voor dit jaar een nieuw ontwerp gekozen. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat de voorbereidingen voor dit jaar in volle gang zijn. Vrijdag 29 april om 19.30 uur is het tijd voor de grote onthulling van de ontwerpen op de Ontwerpexpo in De Burght in Vollenhove.

„De Ontwerpexpo is een expositie van de te bouwen dahliakunstwerken, gecombineerd met presentaties. De groepen krijgen de mogelijkheid om hun plannen op een mooie manier te onthullen en presenteren aan de collega-wagenbouwers en het publiek”, aldus Han Knol, voorzitter van de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.). De presentatie van de avond is in handen van Frank Jansen. Ook is er een gastspreker aanwezig die uitlegt wat Immaterieel Cultureel Erfgoed is. „Een interessant onderwerp waar de V.V.V.V. trots op is, aangezien we sinds een paar jaar op deze lijst staan.”

Presentatie Dahliakoningin

Nieuw dit jaar is dat de Dahliakoningin zich voor het eerst bekend maakt tijdens de Ontwerpexpo. Zij is al druk bezig met de voorbereidingen en opent op zaterdag 27 augustus het Corso. Eerdere jaren werd ze onthuld tijdens de feestweek eind augustus. „Aangezien de Ontwerpexpo hét officiële startschot is van het Corsoseizoen is het niet meer dan toepasselijk dat ze tijdens deze avond wordt onthuld en vervolgens het Corsojaar meedraait”, zegt Han Knol.

De avond van de Ontwerpexpo begint om 19.00 uur met inloop van een half uur en om 19.30 beginnen de presentaties van de ontwerpen. De entree is gratis en inclusief een kopje koffie, thee of fris. Tijdens de avond kan het publiek aangeven welk ontwerp volgens hen de meeste kans maakt op de Ereprijs eind augustus. Aan het eind van de avond wordt hiervan de top 3 bekend gemaakt.

Nieuws

menu