Wandeling door De Voorzienigheid in Steenwijkerwold wordt vrijdag officieel geopend

Er zijn 18 paaltjes in Steenwijkerwold geplaatst met daarop een QR-code waarmee informatie over De Voorzienigheid is te lezen tijdens een wandeling. De route wordt vrijdag officieel geopend. Foto: Sjef Damhuis

In Steenwijkerwold zijn deze week de laatste paaltjes van de wandeling over De Voorzienigheid in de grond gezet. De paaltjes die voorzien zijn van een QR-code nemen de wandelaar mee op een 5,5 kilometer lange tocht langs de geschiedenis van De Voorzienigheid in Steenwijkerwold. Vrijdag is de officiële opening wordt gedaan door zuster Riet Hendriksen, de laatste zuster die uit Steenwijkerwold is vertrokken.


Het doel van de wandeltocht is het maatschappelijk-, religieus- en kloostererfgoed van Steenwijkerwold te vertellen. Met een mobiele telefoon kan de QR-code op de 18 paaltjes van de route worden gescand die dan wat vertellen over de locatie en de geschiedenis. De wandelroute is een initiatief van Stichting Monument De Voorzienigheid.

Het idee voor De Voorzienigheid is ontstaan in 1893 en een jaar later werd de eerste steen gelegd van het kloostercomplex dat bestond uit gebouwen voor verpleging, opvang van zowel ouderen als kinderen en schoolgebouwen. In de bijna eeuw dat De Voorzienigheid heeft bestaan is er ontzettend veel gebeurd en hebben vele mensen er een toevluchtsoord gevonden.

De route met de QR-paaltjes begint en eindigt op de parkeerplaats bij de kerk aan de Gelderingen. en wordt vrijdag officieel geopend.

Nieuws

menu