Waterplanten die niet thuishoren in de Weerribben en de wateren rondom steken de kop weer op en vormen een bedreiging voor recreatie, natuur en doorstroming

Het is niet gelukt om de waterplanten die niet thuishoren in de Weerribben en de wateren rondom, te bestrijden. Ze zijn terug van weggeweest. Eind vorig jaar zijn de waterplanten verwijderd, maar ze zijn terug van weggeweest.

De maaiverzamelboot op de Belterwijde bij Wanneperveen, wordt ingezet om waterplanten te bestrijden in de Weerribben en de wateren daar omheen.

De maaiverzamelboot op de Belterwijde bij Wanneperveen, wordt ingezet om waterplanten te bestrijden in de Weerribben en de wateren daar omheen. Foto: Wilbert Bijzitter

Waterschap Drents Overijsselse Delta, WDODelta, deed de opruimpoging samen met Provincie Overijssel, Staatsbosbeheer en de gemeente Steenwijkerland. Het opruimen van deze waterplanten, die exoten worden genoemd, is belangrijk voor de doorstroming van het water, en om de verdringing van inheemse planten tegen te gaan.

Machinaal en met de hand