Weerribben-Wieden Healthy Days start met een sportdag voor 800 leerlingen

De organisatoren van Weerribben-Wieden Healthy Days kwamen destijds op de fiets naar de aftrap van het festival om de website te lanceren.

De organisatoren van Weerribben-Wieden Healthy Days kwamen destijds op de fiets naar de aftrap van het festival om de website te lanceren. Foto: Sieb van der Laan

Het driedaagse evenement Healthy Days gaat vrijdag van start met een verkort programma. De lifestylemarkt, foodtrucks en mindfullness zijn er niet. Die worden mogelijk verplaatst naar een later moment. Wandelen, fietsen, sporten en eten kan nog steeds de komende drie dagen.

Vrijdag heeft de organisatie een dag op poten gezet voor scholen in Steenwijkerland. „We verwelkomen dan ongeveer 800 leerlingen die deze dag kennis kunnen maken met diverse sporten” vertelt Wilma van Beekhuizen. Zij is een van de organisatoren van Weerribben-Wieden Healthy Days.

Die dag gaan ook de wandeldriedaagse en de fietsdriedaagse van start. Wandelaars leggen een route van 25 kilometer per dag af, fietsers rijden 60 kilometer. Daarnaast is er het arrangement Happen en Stappen of Happen en Trappen. Dat is een culinaire wandel- of fietstocht die vanuit Oldemarkt gemaakt kan worden. Daarnaast is er deze dagen een kanotocht te maken of op een sub-board door de Weerribben. Er is een route van 30 kilometer uitgezet voor de mountainbiketocht en is er de Culinaire Bunkertocht.

„Het is een verdrietige mededeling”, zegt Wilma van Beekhuizen, een van de organisatoren. „Er waren te weinig aanmeldingen voor het festivalprogramma. Met pijn in ons hart hebben we daarom besloten het in kleinere vorm door te laten gaan.” De andere onderdelen die de organisatie in petto had worden op een later moment aangeboden. „Misschien dat dat volgend jaar al gebeurt”, zegt medeorganisator Wilco Verschuren.