Weerribben Wieden Healthy Days worden uitgesteld naar april

Bij de aftrap van het event in juni: organisatoren Pieter Bouma, Theo Versteeg, Rennie Veenstra, Wilco Verschuren, Jan Smit en de wethouder Bram Harmsma. Foto: René Wiegmink

Het met veel enthousiasme in het benen gezette evenement Weerribben Wieden Healthy Days (WWHD) wordt uitgesteld naar april 2022.

„Op vrijdag 9 juli zijn er weer nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 afgekondigd, waarbij alle meerdaagse evenementen tot medio augustus zijn verboden en er ook geen vergunning kan worden aangevraagd/bevestigd,” laat ondernemer Wilco Verschuren namens het bestuur van de WWHD weten. „En de vergunningaanvraag stond afgelopen week op de agenda. De kans is echter groot dat begin augustus dit verbod op meerdaagse evenementen wordt verlengd. WWHD is een nieuw evenement en valt daardoor dus ook niet in onder het garantiefonds voor evenementen vanuit de regering. Daarnaast is het de vraag als we medio augustus alsnog fiat zouden krijgen of er dan wel genoeg deelnemers zouden komen.”

„Op basis van bovenstaande hebben we met pijn in het hart moeten besluiten om WWHD te verplaatsen naar het 1e weekend van april,” vervolgt Verschuren. „We willen graag de positieve flow vasthouden, vandaar dat we naar april uitwijken in plaats van naar september.”

„We hopen dat iedereen zo enthousiast blijft en wil deelnemen aan dit unieke evenement voor deze omgeving. De bedoeling was dat we afgelopen weekend online zouden gaan met de site en dat de kickoff voor de promotie zou gaan plaats vinden. We willen dit nu verplaatsen naar november/december. Dat betekent dat we het verder uitwerken van het event over de vakantie heen willen tillen en het eind augustus weer oppakken. We vragen iedereen alvast te kijken of ze dat weekend kunnen/willen deelnemen en daarnaast of de aangeleverde programma’s gelijk kunnen blijven. We vinden het heel jammer om dit event te verplaatsen, maar in onze ogen is dit de beste en enig juiste beslissing.”

Het bestuur wil eind augustus en begin september met alle betrokkenen contact opnemen voor het maken van verdere afspraken.