Weerribben-Wieden bruist van activiteiten tijdens Beleefweek

De Beleefweek in de Weerribben-Wieden is van 15 t/m 23 oktober. Het bruist dan van de activiteiten in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Tijdens de Beleefweek met als thema ‘Water’ kan dit prachtige gebied ontdekt worden door deel te nemen aan tal van activiteiten aangeboden door ondernemers en organisaties uit het gebied.

Op vrijdag 14 oktober van 15.00 tot 17.00 uur is de opening van deze actieve week voor genodigden in en rond Rams Woerthe in Steenwijk. Een plek waar veel te zien én te vertellen is over de invloed van het water op het landschap. Van een grote en machtige handelsroute tot een geliefde recreatievoorziening. Water is altijd in beweging, is veranderlijk en laat zijn sporen na. Wat zien we daar vandaag de dag van terug?

Na een korte wandeling kunnen genodigden in Villa Rams Woerthe als eersten een expositie, ingericht door fotografen en kunstenaars uit Weerribben en Wieden kunnen bewonderen.

In de Beleefweek staan vaartochten, de watertoren van Sint Jansklooster, audiotours, diners op een boot, bezoeken aan de eendenkooi de Kooi van Pen, een bokkentocht (met vaartuig Bok langs café bokbier proeven en een maaltijd), wandelingen met verhalenvertellers, de waterwerken in het Voorsterbos bezoeken, buiten koken en een speurtocht op het programma.

De activiteiten zijn te vinden op https://www.visitweerribbenwieden.com/nationaal-park/beleefweek/

Nieuws

menu