Wees niet langer afhankelijk van de kinderen en volg een digitale cursus van de Bibliotheek Kop van Overijssel

Word handig met computer en internet.

Word handig met computer en internet. Foto Bibliotheek Kop van Overijssel

Op woensdag 14 september 2022 houdt de Bibliotheek Steenwijk Open Huis van het eigen Leercentrum in het Torennest aan de Matthijs Kiersstraat 11. Tussen 13.00 en 17.30 uur is iedereen van harte welkom om te ontdekken welke digitale cursussen de Bibliotheek Steenwijk in het najaar 2022 aanbiedt.

Speciaal voor mensen die niet of nauwelijks ervaring hebben met het dagelijks gebruik van onder andere Word, E-mail en internet is er de cursus Klik&Tik. Deze cursus bestaat uit zes wekelijkse lessen, waarvan de eerste op maandag 19 september middag van 13.00 tot 15.00 uur plaatsvindt. In samenwerking met De Landerijen biedt ook de Bibliotheek Oldemarkt de cursus Klik&Tik, met de eerste les op dinsdag 20 september van 13.30 tot 15.30 uur. In de Bibliotheek Vollenhove is de eerste les van Klik&Tik op donderdag 22 september van 10.00 tot 12.00 uur.

Digisterker|Digivitaler

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Zelfs een afspraak maken bij de huisarts. Het kan tegenwoordig allemaal online, met je persoonlijke DigiD als toegangscode. Super snel en eenvoudig, maar niet als je minder handig met een computer en internet bent. Speciaal voor die mensen bieden wij de gecombineerde cursus Digisterker|Digivitaler. Ook deze cursus biedt de Bibliotheek Oldemarkt in samenwerking met De Landerijen aan. De eerste van zeven lessen vindt op donderdag 22 september van 13.30 tot 15.30 uur plaats. Later in het jaar verzorgen ook de Bibliotheek Steenwijk en Vollenhove deze cursus.

Meer informatie

Als officiële leslocatie van SeniorWeb biedt de Bibliotheek Steenwijk nog veel meer digitale cursussen. De cursus iMac|MacBook is de eerste van elf cursussen. Tijdens deze cursus passeren onderwerpen als instellingen, e-mailen, internetten en foto’s bewerken de revue. Daarbij wordt zo veel mogelijk aangesloten bij de vaardigheden en leerwensen van de cursisten. De cursus iMac|MacBook bestaat uit vier wekelijkse lessen, waarvan de eerste op maandag 19 september 2022 plaatsvindt. Wie niet in de gelegenheid is om naar het Open Huis te komen, vindt meer informatie op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda. Rechtstreeks contact leggen met de Bibliotheek Steenwijk, Oldemarkt of Vollenhove is natuurlijk ook mogelijk.