Weet jij wat een lentebille of de burgerskoele is? Het is weer tijd voor de Steenwijkerlandse taal- en kennisquiz

De deelnemers buigen zich over de vragen tijdens een vorige editie van de quiz. Foto: Wilbert bijzitter

Het Schrijversfestival Steenwijk e.o. trapt op 1 maart af met Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz . Eethuys de Steen in Willemsoord is de plek waar de verschillende teams met elkaar strijden om de eeuwige roem.

De Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz is een avond uit, waarin het draait om de verschillende dialecten die de gemeente rijk is. Jannes Mulder leest de tekst voor met allerlei uitdrukkingen in het dialect uit één van de steden uit Steenwijkerland (bijvoorbeeld Steenwijk, Kuinre, Vollenhove, Blokzijl of Giethoorn).

Het verhaal van de quiz is geschreven door George Huisman, Janet Marinus en Frouk-Alice Weijs. Janet en George maken tevens deel uit van de jury. De winnaar van de quiz ontvangt een oorkonde en vanzelfsprekend de eeuwige roem. Deelname is gratis.

Opgeven

Je kunt met een team meedoen, bijvoorbeeld met een vereniging, bedrijf, familie of een vriendengroep. In je eentje deelnemen is ook mogelijk. Opgeven kan door een e-mail te sturen aan info@schrijversfestival.nl. De organisatie ontvangt dan graag de teamnaam, het aantal personen waaruit het team bestaat en het e-mailadres van de contactpersoon.

Nieuws

menu