Werkzaamheden aan de N351 en De Sleep van start: flinke kwaliteitsimpuls aan provinciale en gemeentelijke wegen in Kuinre

De N351 en De Sleep worden onder handen genomen, Noeste werkers zijn al bezig met het verwijderen van de bestrating van De Sleep. Foto: Wilbert Bijzitter

De provinciale weg N351 bij Kuinre krijgt een fikse opknapbeurt en tegelijkertijd wordt ook de gemeentelijke parallelweg De Sleep onder handen genomen. Gisteren (maandag) ging de schop in de grond voor een nieuwe inrichting van beide wegen.

Gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Marcel Scheringa zijn blij dat werkzaamheden beginnen: „Er ligt een mooi ontwerp met dank aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Niet in de laatste plaats de inwoners zelf. Zij hebben hier een groot aandeel in gehad. De komende weken is het werk in uitvoering in Kuinre. Maar als de werkzaamheden straks – en dat is ruim voor de Kerst – klaar zijn dan ligt er echt iets waar we met elkaar trots op kunnen zijn.”

Nieuwe inrichting

Zowel de N351 als De Sleep krijgen een nieuwe inrichting. De provincie Overijssel en de gemeente Steenwijkerland werken daarbij nauw samen. De N351 wordt ingericht als een weg binnen de bebouwde kom waar een maximum snelheid van 50 km/uur geldt. Tegelijkertijd krijgt De Sleep een flinke oppepper: het straatbeeld en het parkeren worden verbeterd. Deze werkzaamheden gebeuren in de eerste fase. In de tweede fase wordt ook de rotonde aangepakt. Fietsers krijgen er voorrang en om de snelheid uit het verkeer te halen komt er een verhoging.

Werk in uitvoering betekent beperkingen voor het verkeer

Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes. Zo wordt het verkeer tussen Emmeloord en Wolvega omgeleid over de A6-A32. Ook voor bestemmingsverkeer rond Kuinre gelden alternatieve routes. Tijdens de tweede fase, als gewerkt wordt aan de rotonde, moeten ook busreizigers rekening houden met een tijdelijke verandering. Omdat de bus in die fase niet door Kuinre rijdt, komt er een tijdelijke halte bij de Lageweg.

Meer informatie over het ontwerp en de planning van de werkzaamheden is te vinden op www.overijssel.nl/N351.

Alle informatie over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden staat op www.bereikbaar.overijssel.nl


Nieuws

menu