Wethouder geeft weer geen direct antwoord over stopzetten haalbaarheidsonderzoek ontsluitingsweg in Gieterse Polder

De Gieterse polder.

De Gieterse polder. Foto: Wilbert Bijzitter

Wethouder Bram Harmsma gaf wederom geen direct antwoord op het verzoek om het haalbaarheidsonderzoek naar een ontsluitingsweg vanaf de parkeerplaats van ’t Vonder naar de Nering in de Gieterse Polder stop te zetten.

Gieters Belang en Giethoorn Onderneemt hebben dit verzoek gestuurd. Zij vrezen een onomkeerbare oplossing. Dit is naar aanleiding van informatie uit het door hen gedane WOB-verzoek. Hun verzoek is om de ontwikkelingen per direct stop te zetten.
De vraag is vorige week ook gesteld in de politieke markt door D66, CPB en GroenLinks, maar het college heeft geen antwoord gegeven. Ook ’t Gieters Belang en Giethoorn Onderneemt hadden geen antwoord gekregen.

Urgent

„De situatie is nog even urgent en daarom is een rappelbericht verzonden en op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 28 september geplaatst. „Wij willen graag van het college in de raadsvergadering horen of op dit rappelbericht nog een positieve of negatieve beantwoording komt.”

Wethouder Bram Harmsma kwam met hetzelfde antwoord als tijdens de politieke markt van een week eerder. „Er komt een integraal plan voor de Gieterse Polder. Onderdeel is het autoluw maken van de Kerkweg. Maar tussentijds worden er geen keuzes gemaakt.”

Er kwam dus geen direct antwoord op de vraag en de raadsleden keken wat beduusd.