Wie wordt Ondernemer van het Jaar van Steenwijkerland?

De laatste winnnaar, Klaas Pompstra van Metaalbedrijf Pompstra uit Oldemarkt. Archieffoto: Martijn Bijzitter

Als het meezit wat betreft de maatregelen kan dit jaar het Business Gala worden gehouden en daarmee ook de bekendmaking van Ondernemer van het Jaar van Steenwijkerland. „Daarom zetten we het voortraject, namelijk dat iedereen een ondernemer kan nomineren, nu in”, zegt jurylid Harm Vredenburg.

In 1999 namen de Rabobank en de Steenwijker Courant het initiatief voor deze verkiezing, die inmiddels een vast onderdeel vormt tijdens het jaarlijkse Business Gala, georganiseerd door Business Club Steenwijkerland. Iedereen kan een kandidaat voordragen.

Criteria

Er zijn wel criteria: Heeft de ondernemer uit de gemeente Steenwijkerland dit jaar iets bijzonders gepresteerd, bijvoorbeeld op het gebied van medewerkers, innovatie of marketing, oftewel onderscheidend? Is de ondernemer maatschappelijk betrokken? Heeft de ondernemer iets bijzonders gedaan op het gebied van duurzaamheid? Heeft het bedrijf eventuele internationale allure?

Iedereen kan met een motivatie een ondernemer nomineren die minimaal 3 jaar zijn bedrijf heeft in Steenwijkerland. Dat kan door tot uiterlijk 30 september een email te sturen naar: info@bcsteenwijkerland.nl . Een jury gaat zich buigen over de inzendingen.

Jan Smit-prijs

Nieuw is de prijs Jonge Ondernemer van het Jaar, een aanmoedigingsprijs die vernoemd wordt naar Jan Smit, de parkmanager en nestor van de BCS, die vorig jaar is overleden. „Het moet gaan om een jonge startende ondernemer (maximaal 5 jaar), die innovatief, inspirerend is en aan de weg timmert”, licht jurylid Harm Vredenburg toe.

Jury

Zoals elk jaar komt er een jury bijeen om zich over de voordrachten te buigen en een definitieve keuze te bepalen. Hiervan maken deel uit Theo Bouius (accountmanager van Business Club Steenwijkerland), Alfred Peterson (Hoofd Economie en Cultuur provincie Overijssel), Harm Vredenburg als lid van de organiserende commissie Business Gala van de Business Club Steenwijkerland, Henk Zwoferink van Rabobank Meppel/Steenwijkerland/Staphorst en Wilko Aardema namens NDC Mediagroep/Steenwijker Courant. Bovendien wordt bij de jurering de laatste winnaar betrokken en dat is dit keer Klaas Pompstra van Metaalbedrijf Pompstra uit Oldemarkt.

De prijs bestaat uit een kunstwerk van beeldend kunstenaar Jan Krikke uit Giethoorn, dat een jaar lang in het winnende bedrijf mag staan te pronken. Als blijvende herinnering ontvangt de winnaar daarvan na een jaar een replica

Gala

Het Business Gala is op vrijdag 12 november gepland, eventueel in een andere vorm, zodat het wel door kan gaan. „Laten we hopen dat het gala gehouden kan worden. Daarom willen we alsnog de Verkiezing Ondernemer van het Jaar houden. Dus nominaties voor de Ondernemer van het Jaar én voor de Jan Smit-prijs zien we graag tegemoet, zodat de jury zich hierover kan buigen”, zegt Harm Vredenburg en maak het de jury ‘moeilijk’ met alle inzendingen en motivaties.

Nominaties kunnen gestuurd worden naar info@bcsteenwijkerland .

Nieuws

menu