Wie wordt de Klimaatburgemeester van Steenwijkerland?

Klimaatburgemeesters van vorig jaar. Foto: Nationale Klimaatweek

Tijdens de Nationale Klimaatweek die dit jaar start op 31 oktober, komt heel Nederland in actie om te laten zien welke stappen zij nemen voor het klimaat. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is daarom op zoek naar een klimaatburgemeester voor de gemeente Steenwijkerland.

Net als tijdens de eerste editie in 2021 vraagt het ministerie tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen. Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij anderen om bewuster om te gaan met het klimaat..

Het ministerie zoekt voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins. Goedkoop of duur. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzamer reist of bewuster consumeert. Wie in Steenwijkerland anderen wil inspireren om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen kan zich via de website opgeven.

Nieuws

menu