Wijkverpleging ZONL krijgt een hele dikke voldoende in Steenwijkerland

De wijkverpleging van ZONL krijgt een 9 als rapportcijfer.

De wijkverpleging van ZONL krijgt een 9 als rapportcijfer. Foto: Pin van der Maden

Cliënten van de wijkverpleging van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) geven de zorg een 9 als rapportcijfer. Dat blijkt uit een onderzoek dat de zorggroep zelf heeft uitgevoerd in de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland.

Het onderzoek is gedaan in september en oktober waarbij gekeken is naar de ervaring van de clienten die zorg en verpleging hebben ontvangen, en hoe zij die hebben beleefd. Het hoge rapportcijfer is ontvangen op de vraag in welke mate zij de wijkverpleging van ZONL zouden aanraden aan anderen die dezelfde gezondheidsklachten hebben.


Aandacht en deskundigheid

Van degenen die de vragen hebben beantwoord heeft maar liefst 89 procent een cijfer van 8 of hoger. De clienten waarderen met name de individuele aandacht en de deskundigheid van de zorgverleners en vinden de zorg die zij kregen passend bij hun persoonlijke wensen. Het ondersteunt hen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Ook over de aandacht en ondersteuning die er is voor mantelzorgers zijn clienten tevreden blijkt uit het onderzoek van de ZONL.


Trots

ZONL is ontzettend trots op alle medewerkers binnen de wijkverpleging, die voor deze positieve resultaten hebben gezorgd. Vooral in deze tijd van verhoogde werkdruk door corona, personeelskrapte en het complexer worden van de zorg. Groot of klein, er zijn altijd punten die verbeterd kunnen worden. De zorggroep zal zich dan ook blijven focussen op verbetering van hun dienstverlening.