Willemsoord bereidt zich voor op 'Welkom in Weldadig Willemsoord: de figuranten van de audiotour Vluchtroute hebben gerepeteerd met Dragan Bakema

De figuranten spelen tijdens de audiotour in Willemsoord op verschillende plekken een deel van het verhaal. Dragan Bakema geeft aanwijzingen tijdens de repetities. Foto: Tineke Knorren

In Willemsoord zijn dit weekend repetities geweest voor de theatrale audiotour ‘Vluchtroute’, met acteur en regisseur Dragan Bakema. en de bijna 30 figuranten.

De audiotour is te volgen tijdens de zomeractiviteiten die elk jaar worden georganiseerd in het koloniedorp. De theatrale audiotour is geschreven en geproduceerd door de bekende acteur Bakema zelf.


Het verhaal

Bezoekers worden tijdens de luistertocht meegenomen in het verhaal van Richtje, die vanuit het arme westen van het land in 1822 aankomt in kolonie Willemsoord. Daar lonkt een nieuwe toekomst in de Koloniën van Weldadigheid. De ervaringen van Richtje zijn ook nu actueel. Dragan Bakema brengt de geschiedenis naar het heden. De vlucht naar een beter bestaan.


Repetities

Het afgelopen weekend hebben de bijna dertig figuranten, die op verschillende plaatsen tijdens de audiotour het verhaal uitbeelden, geoefend onder leiding van Dragan Bakema. De voorstellingen worden op 9, 10, 16 en 17 juli vanaf 15.00 uur doorlopend opgevoerd en elk kwartier start er een nieuwe groep.

Drie weekenden in juli

De titel van de zomeractiviteiten is ‘Welkom in Weldadig Willemsoord’. Drie weekenden is er van alles te zien en te beleven in Willemsoord. Naast de audiotour is er de expositie De Kunst van het Ambacht in de Koloniekerk en Et Koloniehuus. Daarnaast is er op 23 juli de Weldadige Streekmarkt. Op de website weldadigwillemsoord.nl staat het programma van de drie weekenden, en zijn kaarten te bestellen voor de audiotour.


Nieuws

menu