Woningbouwprojecten in gevaar wegens twee uitspraken van Raad van State

De gemeente Steenwijkerland is gestart met een inhaalslag voor woningbouw. In de komende 10 jaar komen er 3200 woningen in Steenwijkerland. Echter, twee uitspraken van de Raad van State zouden wel eens roet in de plannen kunnen gooien.

De oplossing is meer nieuwbouw voor de lagere en middeninkomens, zoals hier in Scheerwolde. Maar de projecten lopen nu gevaar.

De oplossing is meer nieuwbouw voor de lagere en middeninkomens, zoals hier in Scheerwolde. Maar de projecten lopen nu gevaar. Foto: Wilbert Bijzitter

Ten eerste het ‘Didam’-arrest van 26 november 2021. De Raad heeft geoordeeld dat overheden bij de verkoop van grond gelegenheid moeten bieden aan (potentiële) gegadigden om mee te dingen. Dat betekent dat overheden niet zonder meer vrij zijn om grond te verkopen aan een partij naar keuze. Overheden moeten gelijke kansen bieden bij uitgifte van grond. „Wat voor gevolgen heeft dit voor de gemeente Steenwijkerland? Komen woningbouwprojecten in gevaar”, vroeg Jan van Beekhuizen van de CDA-fractie aan het college van burgemeester en wethouders.

Nieuws

Meest gelezen

menu