Zondag 10 april wordt herdacht dat Willemsoord meer dan 75 jaar geleden werd bevrijd door de Canadezen

Willemsoord viert 10 april 75 jaar vrijheid. De opbrengst van deze dag is t.b.v. Oekraïne.

Twee jaar geleden zou de 75 jarige bevrijding van Willemsoord uitgebreid herdacht zijn. Vanwege corona kon dat niet doorgaan. De huidige situatie in Oekraïne laat zien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat elke gelegenheid aangegrepen moet worden om hier bij stil te staan.

Daarom heeft de organisatie besloten om de plannen uit april 2020 uit de kast te halen en alsnog op gepaste wijze te herdenken dat Willemsoord meer dan 75 jaar geleden op 13 april 1945 werd bevrijd door 17th Duke of York’s Royal Canadian Hussars.

Historische legervoertuigen

Op zondag 10 april zal er, net als 75 jaar geleden, een klein leger kampement opgebouwd worden op het terrein van de kerk in Willemsoord. Tevens zullen er historische legervoertuigen te zien zijn. In één van de legertenten zal een kleine expositie te zien zijn van Steenwijkerland in en direct na oorlogstijd.

Dixieland Band in legertenue

Om de ongetwijfeld uitgelaten sfeer van april 1945 terug te halen is er een echte Dixieland Band in legertenue uitgenodigd dat tussen 16:00 en 19:00 uur voor sfeermuziek zal zorgen. En voor de kinderen is er een heel speciaal legerspringkussen.

De entree is helemaal gratis en er worden consumpties verkocht. De opbrengst komt volledig ten goede aan Oekraïne.

Verzoek aan de bewoners van Willemsoord om ter ere van de Canadese bevrijders op 10 april te vlaggen.

Nieuws

menu