Zelf vooraf de gegevens controleren voor de WOZ-waarde: Steenwijkerland stuurt inwoners een brief

Dit jaar krijgen de bewoners van de kernen buiten Steenwijk een brief van de gemeente om de WOZ-waarde vooraf te controleren. Archieffoto: Wilbert Bijzitter

Een deel van de inwoners van de gemeente Steenwijkerland ontvangt een dezer dagen een brief over de WOZ-waarde van hun woning..

Om de waarde van de woningen goed te kunnen bepalen, is het belangrijk dat de gemeente de juiste gegevens heeft. Daarom heeft iedereen de mogelijkheid om zijn eigen gegevens te bekijken via een website. Dat kan tot en met 17 december door in te loggen op de website steenwijkerland.mijnvoormelding.nl.

„Mocht er iets niet kloppen dan kan men dat zelf aanpassen. Dat heet een voormelding. De aanpassingen, met toelichting, gaan naar een onafhankelijk WOZ-taxateur die de gegevens controleert”, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Voormelding

Vorig jaar maakte de gemeente voor het eerst gebruik van een voormelding bij het bepalen van de WOZ-waarde van de woningen. Ook dit jaar ontvangt een deel van de inwoners van Steenwijkerland een brief voor de voormelding. De eigenaren van een woning in Steenwijk ontvangen dit jaar geen brief. De huiseigenaren in alle andere kernen ontvangen deze wel. Volgend jaar zullen de inwoners van Steenwijk de voormelding ontvangen en de kernen niet.

„Een juiste WOZ-waarde is van groot belang. Deze vormt namelijk de basis voor de berekening van de gemeentelijke onroerendezaakbelastingen (ozb), de waterschaps- en de inkomstenbelasting. De WOZ-waarde bepaalt mede hoe hoog de belastingaanslag wordt. Als de WOZ-waarde goed is, hoeft men achteraf geen bezwaar te maken tegen de aanslag.”

Beschikking

„Uiterlijk eind februari krijgen woningeigenaren de nieuwe WOZ-beschikking in de bus. Belangrijk, want aan de hand van deze zogenaamde marktwaarde betalen zij een deel van hun belastingen.”

Meer informatie: www.steenwijkerland.nl/belastingen


Nieuws

menu