Zomeransichtkaarten aan meer dan 1000 mantelzorgers bezorgd

Sandra Ordelman en Paula Bierma van Sociaal Werk De Kop met de zomeransichtkaart.

Sandra Ordelman en Paula Bierma van Sociaal Werk De Kop met de zomeransichtkaart. Eigen foto

In Steenwijkerland en daarbuiten is afgelopen week bij ruim 1000 ingeschreven mantelzorgers een zomeransichtkaart bezorgd, met ‘Een hartelijke zomergroet’. Dit om de mantelzorgers een hart onder de riem te steken en te laten weten dat Welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop er het hele jaar door voor mantelzorgers is.

Seizoen 2020-2021 zag er voor mantelzorgers anders uit dan andere jaren vanwege COVID19 en de coronamaatregelen. Dit heeft impact gehad op de hulp, steun en activiteiten die er normaal gesproken voor mantelzorgers geboden en georganiseerd wordt. Bijeenkomsten werden uitgesteld of aangepast. Sociaal Werk De Kop heeft met inachtneming van de coronamaatregelen op verschillende manieren contact gehouden met mantelzorgers en activiteiten zoveel mogelijk aangepast zodat deze wel door konden gaan.

En hoewel er digitaal een en ander is opgestart aan lotgenotencontact, is toch anders dan elkaar echt even zien. Paula Bierma (coördinator mantelzorg netwerk bij Sociaal Werk De Kop): „Door middel van de zomeransicht laten we weten dat we er in deze nog steeds ongewone tijden ook voor mantelzorgers zijn. Voor een luisterend oor, om mee te denken en om zorgen te delen. Sociaal Werk De Kop ontving begin dit jaar een mooie donatie voor mantelzorgers vanuit het jubileumfonds van DYKA, waar we heel blij mee verrast waren. Mede daardoor hebben we ook deze zomeransichten actie in gang kunnen zetten.” Samen met drukkerij BijzonderDruk werd een zomerse ansichtkaart ontworpen, die inmiddels overal is bezorgd.

Nieuw Seizoen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang, via (sociale) media en de agenda op onze website wordt deze info gedeeld en up-to-date gehouden. Zo zal er 16 september een MS-Café zijn in Hoogthij Steenwijkerwold en is er op 21 september volop aandacht voor Wereld Alzheimer Dag. Voor de jonge mantelzorgers staat er op 25 september een leuke middag op het programma. Mantelzorgers kunnen zich het hele jaar aanmelden bij Sociaal Werk De Kop. Dit kan via mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080. Meer info is ook te vinden op de website https://www.sociaalwerkdekop.nl .