Zonnebloem afdeling Giethoorn en Wanneperveen viert 30-jarig bestaan bij restaurant Smit

Links Alie Wieringa, midden Alie van Holten, rechts Geke Bakker. Foto: aangeleverde foto

Vorige week werd het (door corona uitgestelde) 30-jarig bestaan gevierd van de Zonnebloemafdeling Giethoorn/Wanneperveen: een gezellige bijeenkomst bij restaurant Smit in Giethoorn met de Zonnebloemgasten en bijna alle vrijwilligers. Tussen de koffie en het stamppotbuffet was er een geslaagd optreden van het mannenkoor “De Flagellanten”.

Er werd spontaan meegeklapt en meegezongen, met name bij de bekende Gieterse liedjes. Restaurant Smit bood, na het stamppotbuffet, spontaan een rondvaart door Giethoorn aan.

Ook werd vorige week de jaarvergadering gehouden. Daar werden enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet. Geke Bakker was 10 jaar vrijwilligster bij de Zonnebloem en ontving een zilveren insigne. Alie van Holten was maar liefst 25 jaar vrijwilliger en ontving daarvoor een gouden insigne. Verder nam Alie Wieringa na 12 jaar afscheid als bestuurslid activiteiten; zij blijft wel actief als vrijwilliger.

Op dit moment zijn er nog slechts 2 bestuursleden. De afdeling is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden en ook vrijwilligsters. Alleen door inzet van bestuur en vrijwilligers kan de Zonnebloem veel mensen onvergetelijke momenten bezorgen. Meer info: voorzitter Anneke Koopmans, akoopmans51@gmail.com.

Nieuws

menu