Zonnebloemen verbinden jongeren en ouderen in Steenwijkerwold

De jongeren en ouderen en de zonnebloemen in de tuin van Hoogthij. Foto: Don Boscoschool

Een zonnebloem van meer dan 3 meter hoog werd door Gerdo van den Burg, directeur van de Don Boscoschool in Steenwijkerwold, gekozen als winnaar van een unieke samenwerking in het dorp. „Dit moet een vervolg krijgen!”

In het voorjaar van 2021 had Sociaal Werk De Kop een initiatief met zonnebloemen in Steenwijkerwold. Het idee was om basisscholieren een voorjaarsgroet naar ouderen te laten sturen samen met een zakje zonnebloemzaadjes. De Don Bosco deed met groep 7-8 aan deze actie mee. Toevallig had directeur Gerdo van den Burg in diezelfde periode contact met Johan Harlaar, secretaris bestuur MFC Hoogthij en Andries Hammer, actief binnen stichting Actief Voor Ouderen Steenwijkerwold (AVOS). Tijdens die gesprekken ontstond een aanvullend idee.

Samen verzorgen

Hoe mooi zou het zijn als ouderen en jongeren samen een zonnebloem gaan kweken? Juf Lucie van de Don Bosco bracht beide groepen bij elkaar in de tuin van Hoogthij. In groepjes werden de zonnebloemen geplant. Ouderen en schoolkinderen spraken verschillende keren met elkaar af om de bloemen te verzorgen. Helaas bleek niet ieder plekje in de tuin geschikt om een zonnebloem tot bloei te laten komen.

Een wisselbeker als prijs

De bloem op het zonnigste plekje in de tuin bloeide en werd meer dan 3 meter hoog. Uiteraard werd deze bloem verkozen tot winnaar. De winnende kwekers Elin, Evi en Veerle hadden samen met Jan op de Weegh zelfs een eigen yel bedacht. De prijs werd een symbolische wisselbeker. Want, zo concludeerden alle partijen: dit moet een vervolg krijgen! De samenwerking tussen de ouderen en jongeren in Steenwijkerwold krijgt dus in 2022 een passend vervolg.

Nieuws

menu