Zonnig dorpsfeest Steenwijkerwold met nieuwe cateraar

Klaverjassen met koffie of een biertje in de feesttent aan de Beek in Steenwijkerwold.

Klaverjassen met koffie of een biertje in de feesttent aan de Beek in Steenwijkerwold. Foto: Aangeleverd

In de grote feesttent aan de Beek in Steenwijkerwold heeft het dorp het afgelopen weekend feest gevierd. De organisatie had een programma samengesteld voor jong en oud, met spel en muziek.

Twintig jaar lang werd het dorpsfeest voorzien van hapjes en drankjes door Henk en Gerda Kranendonk, van café De Karre uit Tuk. Vorig jaar besloot Henk Kranendonk de catering voor het dorpsfeest over te laten aan collega Marco de Lange van het plaatselijke café Gelderingen. Dat gebaar werd door Dorpsbelang, de Feestcommissie en Marco de Lange enorm gewaardeerd. Als dank kreeg Henk Kranendonk een gesmede mini-Karre, met karrensporen uit handen van Bennie Daan, oud voorzitter en erelid van Dorpsbelang.

Lokale winkeliers zorgden voor een groot deel van de bingoprijzen, zowel voor volwassenen als de jeugd. Aan de vossenjacht deden ’s avonds 120 jeugdige dorpelingen mee, die het halve dorp meetrokken in hun jacht. In de feesttent speelden DJ WTFox en de Hockenheimers voor ruim tweehonderd mensen, tot in de kleine uurtjes.

De zaterdag stond in het teken van sport en spel, voor groot en klein, voor de lol en voor de eer. De buiten sportende volleyballers hadden een lekker zonnetje tijdens de matches. Drie bands speelden die avond voor een stampvolle tent.

De slotdag, begon met een moment van bezinning tijdens de tentdienst, georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Steenwijkerwold. De dienst werd voorgegaan door Marianne van de Linden en begeleid door Stan Vocaal. Fietsclub ‘Het Zalige Zadeltje’ had een route uitgezet, en de deelnemers hadden prachtig weer onderweg. In de middag konden jong en oud hun talenten tonen op het gebied van playback en werd het dorpsfeest afgesloten door Willem Spans. Op een groot scherm zagen de bezoekers hoe Feyenoord zijn 16 e kampioenstitel in de wacht sleepte. De organisatie kijkt terug op een prachtig feest.