Zonnige modeshow met muziek in de tuin: leerlingen laten zien en horen wat ze kunnen

In de zonnige tuin van Modevakschool en Muziekhuis ten Broeke laten leerlingen zien en horen wat ze hebben geleerd.

In de zonnige tuin van Modevakschool en Muziekhuis ten Broeke laten leerlingen zien en horen wat ze hebben geleerd. Foto: Aangeleverde foto

De Modevakschool en Muziekhuis ten Broeke in Tuk hebben zaterdagmiddag laten zien en horen wat iedereen heeft geleerd. Er werd muziek uitgevoerd en kleding geshowd in de tuin

De jongste deelnemer van de Modevakschool was Jinthe van 7 jaar oud. Zij toonde haar zelf ontworpen en gemaakte knuffeltje. Haar moeder had de poppenkleertjes en de jurk die Jinthe aanhad gemaakt. Daarnaast showden andere cursisten verschillende kledingstukken zoals jasjes, jurken en broeken. De kleding werd geshowd door zowel dames als een heer. Die droeg een colbert, gemaakt door zijn moeder Harmke.

Sommige deelnemers kwamen met armen vol zelfgemaakte kleding naar de show. De kleding is niet te onderscheiden van gekochte kleding en ziet er vaak netter en beter passend uit. Buiten dat kom je nooit iemand tegen met precies hetzelfde kledingstuk en voor de meeste cursisten van de Modevakschool is het een ontspannende en gezellige activiteit.

Van het Muziekhuis speelden de 10-jarige Leroy blokfluit en Dorinde van 8 op het keyboard onder begeleiding van haar vader die accordeon speelde, enkele liedjes. De oudste muzikant van 73 speelde op zijn accordeon, een mondorgel en zong een zelfgeschreven lentelied. Ook Chantal Schelhaas speelde een aantal concertstukken op haar accordeon. Tijdens het in maart gehouden Nationaal Accordeon Concours in Amstelveen behaalde zij een 2 e prijs. Cursist Miranda volgt lessen bij zowel de modevakschool als het muziekhuis en speelde op haar accordeon in een zelfgemaakte outfit.

Het is voor het eerst dat het Muziekhuis en de Modevakschool samen in de tuin laten zien en horen wat ze kunnen.