Zorgen over de toekomst geuit tijdens Landschapscafé Weerribben-Wieden: 'Staatsbosbeheer, pak de regie in de Weerribben'

Harold Viscaal, directeur Nationaal Park Weerribben-Wieden, wilde donderdagavond graag een boom opzetten met de aanwezigen over de toekomst, en hoopte op een inspiratievolle avond. Verschillende bezoekers van het Landschapscafé Weerribben-Wieden in de Meenthe in Steenwijk grepen de avond echter ook aan om hun onvrede duidelijk te maken. „Er wordt vooral veel over ons gepraat, in plaats van met ons”, aldus verschillende rietsnijders.

Vlnr: Gabriëlla Esselbrugge, Jori Wolf (SBB), gespreksleider Michel Jehae van SBB en Harold Viscaal van NP Weerribben-Wieden.

Vlnr: Gabriëlla Esselbrugge, Jori Wolf (SBB), gespreksleider Michel Jehae van SBB en Harold Viscaal van NP Weerribben-Wieden. foto: Steenwijker Courant

Boswachters van Staatsbosbeheer en rietsnijders kunnen in het dagelijkse contact vaak goed door één deur, aan die contacten zal het niet liggen. Maar de rietsnijders worden geconfronteerd met maatregelen van bovenaf waar ze niet mee uit de voeten kunnen. „Waar we steeds tegenaan lopen is dat we geen zekerheid qua inkomsten en continuïteit van het werk hebben”, zei Egbert Wolter ter Meer, rietsnijder in de Weeribben. „Er is ons van alles beloofd op het gebied van contracten en financiële zekerheid, maar daar is niets van terecht gekomen.”

Nieuws

menu