Zorggroep Oude en Nieuwe Land ontvangt meer dan 80 kleurrijke schilderijen. Kunstwerken krijgen plekje op alle zorglocaties

Bewoonster mevrouw Westerhuis van Talma Hof in Emmeloord en locatiemanager Anneke de Munnik nemen het eerste schilderij in ontvangst uit handen van Paul Mangus van G-Art. Foto ZONL

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) heeft van G-Art Kunst uit Biddinghuizen meer dan 80 schilderijen ontvangen, die een plekje krijgen in alle zorgcentra van ZONL.

De officiële overdracht van de kunstwerken was dinsdag in Talma Hof in Emmeloord. De schilderijen zijn gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke en/of psychische beperking: ‘de G-Stars’. „De schilderijen uit onze collecte zijn gemaakt in diverse ateliers in de regio. De G-Stars werken hier onder begeleiding van professionele kunstenaars en krijgen volop de gelegenheid zich beeldend te uiten en hun artistieke talent te ontwikkelen. En het resultaat? Kunst zoals kunst bedoeld is: uniek, expressief, oorspronkelijk en ontstaan vanuit het persoonlijk perspectief van de kunstenaar”, zei Paul Mangnus, eigenaar van G-Art, bij de overdracht.

„De bewoners en hun familie, onze medewerkers en vrijwilligers zullen ervaren dat dit niet geschilderd is door mensen met een beperking, maar door mensen met een onbeperkt talent. Geweldig!”, sprak Anneke de Munnik, teammanager van verpleeghuis Talma Hof lovend.

Zichtbare plek

Elke woonzorglocatie van ZONL heeft een aantal schilderijen ontvangen om op te hangen op een mooie zichtbare plek. Anneke: „Ook kunnen we onderling, als woonzorglocaties, de schilderijen uitwisselen. Zo kan een ieder genieten van al deze prachtige kunstwerken.”

Nieuws

menu