Zorggroep Oude en Nieuwe Land viert 75-jarig bestaan met Kennisfestival

Elke bezoeker werd verwelkomd met koffie en een donut uit de donutwand.

Elke bezoeker werd verwelkomd met koffie en een donut uit de donutwand. Foto: Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Honderden medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land hebben zich op 5 en 6 oktober tijdens een heus Kennisfestival kunnen onderdompelen in workshops, lezingen van bekende gastsprekers en inspiratiesessies van eigen collega’s. De Zorggroep organiseerde het evenement vanwege haar 75-jarig bestaan.

Locatie van het festival was het vakantiepark Eigen Wijze in Bant. Verspreid over de diverse open en overdekte podia konden de medewerkers, maar ook vrijwilligers en relaties, kiezen uit tientallen informatieve en vermakelijke sessies. Zo konden ze kijken en luisteren naar het verhaal van Bart Cusveller over professionele integriteit in de zorg, lachprofessor Martin Kuiper over het geheim van de lach of het indrukwekkende verhaal van longarts Sander de Hosson over de impact van zorgen in de laatste levensfase.

Daarnaast waren er tal van experts uit de eigen organisatie die hun collega’s over diverse onderwerpen bijpraatten, zoals over zorgtechnologie, zinvolle dagbesteding, social media, gezond eten en vitaliteit en gezondheid op het werk.

Uiteraard werd het festival muzikaal omlijst en waren diverse versnaperingen verkrijgbaar. Meerdere marktkramen konden worden bezocht en het geheel werd mede mogelijk gemaakt met hulp van studenten van ROC Friese Poort.