Verduurzaamd zwembad Blokzijl gaat open

Het zwembad in Blokzijl.

Het zwembad in Blokzijl. Foto: Aangeleverd

Het zwembad in Blokzijl gaat op 13 mei weer open. In de voorverkoop t/m 12 mei zijn abonnementen nog met korting verkrijgbaar, vanaf 13 mei gelden de standaard tarieven.

Het zwembad heeft een kleuterbad en biedt voldoende ruimte om te spelen en te zwemmen. Het familiebad is ideaal voor gezinnen en vriendengroepen en biedt genoeg ruimte om (baantjes) te zwemmen en te ontspannen. Het bad heeft een grote zonneweide waar de kinderen zich kunnen vermaken op de speeltoestellen, air-trampoline of een potje voetbal spelen op het gras. Daarnaast is er een kleine horecagelegenheid waar verschillende drankjes en snacks, zoals koffie, thee, frisdrank, ijs en snoepwaren verkrijgbaar zijn.

Vanaf 15 mei beginnen de zwemlessen weer voor het diplomazwemmen. Ook is er weer aquazwemmen. Ook is er de mogelijkheid voor APK-zwemmen en opfriscursussen. Aanmelden kan bij het zwembad.

In de afgelopen winter is er veel geïnvesteerd in duurzaamheid: er is nu een isolatiedeken om het bad af te dekken als het niet wordt gebruikt (of te koud is om te zwemmen) en er is een zonnepark gerealiseerd. Met deze investering wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan vermindering van het energieverbruik. Dankzij een bijdrage van de gemeente Steenwijkerland en het beschikbaar stellen van gelden door watersportcamping Tussen de Diepen is deze grote investering mogelijk gemaakt.

Voor meer informatie: www.zwembadblokzijl.nl .