Zwembad Vollenhove bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd met acties en evenementen. 'In een waterrijk gebied is het belangrijk dat kinderen leren zwemmen'

Zwembad Vollenhove bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd met acties en evenementen. Foto: Zwembad Vollenhove

Het zwembad van Vollenhove bestaat 20 jaar. Dat wordt in december gevierd met acties voor bezoekers en kinderen die zwemles volgen.

In de jaren 70 van de vorige eeuw kregen Vollenhove en Sint Jansklooster nieuwe sportvelden, maar ook leefde de wens voor een zwembad. Het toenmalige gemeentebestuur van Brederwiede had nog 20.000 gulden nodig om een zwembad te realiseren. De inwoners van Vollenhove hielden een actie en zamelden dit geld in en er kwam een openluchtzwembad.

In 1999 werd begonnen met de bouw van het huidige overdekte zwembad aan de Flevoweg, enkele honderden meters ten oosten van het openluchtzwembad, omdat Royal Huisman Schipyards het terrein nodig had voor uitbreiding. In december 2001 werd het huidige zwembad opgeleverd.

Net als in 2011 bij het 10-jarig bestaan en 2016 bij het 15-jarig bestaan, wordt dit gevierd met acties voor de bezoekers en zwemleskinderen.

In de week van maandag 13 tot en met zondag 19 december is er een kortingsactie in de horeca: 20 procent korting op alle koffie en thee. Daarnaast krijgen alle bezoekers op zondag 19 december 20 procent korting op het toegangstarief. Ook in de kerstvakantie zijn er acties, van maandag 27 tot en met donderdag 30 december en van maandag 3 tot en met vrijdag 7 januari is het zwembad elke dag geopend van 13.30 tot 17.00 uur voor vrij zwemmen.

Schatduiken en loopmattenrace

Er worden op de maandagen spelletjes georganiseerd als schatduiken en op de woensdagen loopmattenrace. Dinsdagmorgen 28 december is er van 11.00 tot 12.30 uur een speciale feestelijke ochtend voor de zwemleskinderen én zij krijgen die ochtend 20 procent korting op het entreetarief.

Het team van Zwembad Vollenhove is blij het jubileum te kunnen vieren. Niet alleen worden er dagelijks zwemlessen en aquasporten in het zwembad aangeboden, ook is er nog schoolzwemmen in Vollenhove.

Waterrijk gebied dus kinderen moeten leren zwemmen

Belangenvereniging BVVS maakt zich eveneens sterk voor behoud van het zwembad in Vollenhove. ‘Wij zijn als stad Vollenhove erg blij met het zwembad. We wonen in een waterrijk gebied, dus is het belangrijk dat kinderen jong leren zwemmen. Gelukkig kan de jeugd van Vollenhove in het zwembad het ABC-diploma halen en diverse vervolgcursussen volgen. In het binnen- en buitenzwembad kunnen kinderen veilig en onder toezicht vrij zwemmen. Het bad biedt voor diverse doelgroepen lessen aan, zoals therapiezwemmen, babyzwemmen en zwemmen voor ouderen. Dichtbij huis je zwemdiploma halen, sportief bewegen en sociaal contact onderhouden. BVVS is trots op dit mooie zwembad en hoopt dat alle bewoners hier nog lang plezier van mogen hebben’, laat een woordvoerder van het bestuur van BVVS weten.

Nieuws

menu