't Lam Ontmoet: Ierse muziek en film 'Everlasting moments'

Het duo Fling bestaat uit Annemarie de Bie en Evertjan ’t Hart. Foto: Fling

‘t Lam Ontmoet heeft volgende week 2 activiteiten: op donderdag 7 april wordt de Zweedse film ‘Everlasting Moments’ van Jan Troell vertoond en vrijdagavond 8 april komen liefhebbers van Ierse muziek aan hun trekken tijdens het concert van de tweemansformatie Fling.

De film ‘Everlasting Moments’ speelt in Zweden aan het begin van de twintigste eeuw. Het huwelijk van Maria (Heiskanen) met dokwerker Sigrid (Persbrandt) is niet bepaald goed te noemen; hij zuipt, hij gaat vreemd en hij slaat haar in elkaar. Maria vindt troost door te experimenteren met een in een loterij gewonnen fotocamera. Ze blijkt talent te hebben. De Zweedse filmmaker Troell, die al ruim veertig jaar rustig bouwt aan zijn oeuvre, baseerde het scenario op een waargebeurd familieverhaal. De film begint 7 april om 20.00 uur.

Fling speelt op bijzondere wijze Ierse traditionele muziek. Dit resulteert in een intiem optreden met een ‘geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades’ (bron: persbericht Fling). Deze tweemansformatie was al twee keer eerder succesvol op bezoek in t Lam ontmoet en de organisatie is blij dat ze heel graag nóg eens langskomen! Annemarie de Bie wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang. Naast haar zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar. Evertjan ’t Hart bespeelt de Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar. De muziekavond begint vrijdag om 20.15 uur.

Reserveren en locatie

Reserveren is noodzakelijk en kan nu al: karin@karinklomp.nl. Betalen doet men aan de zaal, dus in t Lam zelf. ‘t Lam is te vinden aan de Breestraat 2 in Blokzijl.

Nieuws

menu