't Lam Ontmoet: met film Inuk en Schrijversfestivalavond met Eva Vriend

Eva Vriend schreef het boek 'Eens ging hier de zee tekeer'.

‘t Lam Ontmoet organiseert in de maand maart twee activiteiten: op donderdag 3 maart is er een filmavond rond de film ‘Inuk’ van Mike Magidson en op vrijdag 18 maart geeft schrijfster en historica Eva Vriend een lezing over de ontstaansgeschiedenis van de polders.

Film in t Lam is donderdag 3 maart, aanvang 20.00 uur. Te zien is de film Inuk van Mike Magidson over Groenland en de VS. De film duurt 98 minuten en de entree bedraagt € 7,50.

Op Groenland woont de 16-jarige Inuk samen met zijn drankverslaafde moeder en heldhaftige stiefvader. Inuk, een stadsjongen, wordt naar een kindertehuis gestuurd op een klein eiland midden in de Noordelijke IJszee. Daar ontmoet hij Ikuma, de beste jager van het Noorden. Op advies van Aviaaja, de aardige directrice van het kindertehuis, gaan Inuk en Ikuma samen op reis voor de jaarlijkse zeehondenjacht. ,,Een intrigerende en ontroerende film.’‘ – EyeForFilm trailer: https://youtu.be/zJnSUBH3W8U

‘t Lam Ontmoet organiseert in samenwerking met Schrijversfestival Steenwijk op vrijdag 18 maart om 20.15 uur een lezing door historica en schrijfster Eva Vriend. De entree bedraagt 10 euro.

Eva Vriend (1973) groeide als boerendochter op in de Noordoostpolder en is zeer geïnteresseerd in de (onstaans)geschiedenis van de polders, de zee en de mensen die ervan leven en eraan wonen. Het nieuwe land (2013), over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, werd genomineerd voor de M.J Brusseprijs (beste journalistieke boek) en de Libris Geschiedenis Prijs. Vanaf 2016 werkte ze samen met het Zuiderzeemuseum uit Enkhuizen aan het interactieve project ‘Mijn Zuiderzee’, waarvoor ze vele levensgeschiedenissen van kustbewoners optekende. Ook schreef ze het boek Eens ging hier de zee tekeer (2020), waarin ze de gevolgen van de afsluiting van de Zuiderzee voor een viertal Zuiderzee stadjes beschrijft. Op 28 mei 1932 werd de Afsluitdijk gedicht. Hun Zuiderzee werd het IJsselmeer. Voortaan voeren hun botters uit op een zoetwaterplas. Wat betekent zo’n ingrijpende verandering voor de cultuur, de identiteit en de toekomstdromen van mensen?

Reserveren kan al: karin@karinklomp.nl .

Nieuws

menu