AV de Sprinter organiseert nieuwe hardloopwedstrijd: OER.-cross

De hardloopwedstrijd is geschikt voor iedereen. Albert Piter Venema

Havelterberg - Naast de succesvolle Hunebedloop, 4 van Meppel, Meppel City Run en Reest Run organiseert AV De Sprinter een nieuw hardloopevenement in 2020: De OER.-cross Havelterberg.

Een groep van vijf enthousiaste hardlopers van De Sprinter nemen het voortouw. Eén van die organisatoren en hardlooptrainer Albert Pieter Venema: „Crossen is ontzettend goed voor hardlopers van ieder niveau. Je kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie krijgen een flinke boost.”

De OER.-cross vindt plaats op zaterdag 22 februari op de voormalige Amerikaanse basis in Havelterberg. Het parcours is uitdagend, pittig voor zowel recreanten als wedstrijdlopers en loopt door bosrijk, heuvelachtig gebied. Voor de nummers 1, 2 en 3 zijn leuke prijzen te winnen, dankzij een aantal plaatselijke ondernemers uit Havelte en omgeving.

Jeugd en volwassenen zijn in verschillende categorieën ingedeeld. Voor de fanatieke wedstrijdloper kan het nog een mooie mogelijkheid zijn om de vorm te testen voor het NK Cross dat een week later gehouden wordt in Kraggenburg.

AV De Sprinter hoopt op 22 februari een mooie eerste editie neer te zetten van de OER.-Cross.

De inschrijving is geopend. Aanmelden kan via de website van de AV de Sprinter.

www.avdesprinter.nl

Nieuws

menu