Ambachtelijke expositie in het kerkje Blesdijke

Werk van Stof & Stiel.

In het weekend van 6 en 7 november is er weer Grenzeloos Ambachtelijk: een expositie in het kerkje aan de Markeweg 89 met alleen werken van ambachtslieden. Beide dagen is de expositie gratis te bezoeken tussen 12.30 en 17.00 uur.

„Na een succesvol verlopen ambachtelijke expositiemarkt in november van 2019 moesten wij, in verband met de coronamaatregelen, twee jaar wachten om ons ambacht opnieuw onder een ieders aandacht te kunnen brengen,” aldus de Helma Lok namens de organisatie. „Het samenwerkingsverband dat inmiddels 21 jaar bestaat geeft iedereen graag de gelegenheid om ook in de laatste maanden van het jaar het uiteenlopende werk van de verschillende aangesloten bedrijven en ateliers te komen bekijken.”

Het ambacht krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht vanwege het unieke karakter en het toegenomen bewustzijn over de ‘wegwerpmaatschappij’. Met de feestdagen voor de deur is dit tevens een mooie gelegenheid om een bijzonder geschenk te kopen en de ontvanger te verrassen met een ambachtelijk gemaakt product. Of het nu om het ambacht van het pottenbakken, schilderen, vlechten, houtbewerking, sieraden, leerverwerking, vilten of kleding maken gaat: de aanwezige leden vertellen de bezoekers graag over het tot stand komen van de geëxposeerde werken.

Zowel op zaterdag als zondag is iedereen welkom in het kerkje van Blesdijke tussen 12.30 en 17.00 uur. Bij niet alle ateliers is contactloos betalen mogelijk, neem daarom ook contant geld mee. Kijk ook op www.grenzeloosambachtelijk.nl

Nieuws

menu