Artiesten op de planken voor Spieren voor Spieren

Rotary Wolvega

Wolvega - Op zaterdag 21 maart organiseert de Rotaryclub Wolvega een muzikale avond in theater De Meenthe te Steenwijk. De opbrengst van dit muziekfestijn komt - net als de 9000,- euro die de Santa Run in Wolvega op 14 december opleverde - geheel ten goede aan Spieren voor Spieren.

Alle artiesten en groepen die voor het goede doel optreden hebben hun oorsprong in Weststellingwerf: zanger Daniël Oostra, de Ierse feest- en folkband Alice Springs, orkest De Harmonie en De Stuyvesant Sailors.

Voor voorzitter Reinier Reitsma betekent dit goede doel in ‘zijn’ voorzittersjaar veel. „Iets meer dan twee jaar gelden overleed onze zoon Reinolt aan een spierziekte. Daarom is geen inspanning mij te veel om dit goede doel te steunen. Toen ik tijdens de Santa Run op 14 december zag hoe meer dan 200 Kerstmannen, - vrouwen en kinderen - vol enthousiasme hun gezonde spieren inzetten voor zieke spieren, heb ik wel een paar keer een traantje moeten wegpinken.”

Sven Kramer neemt cheque in ontvangst

Een maand of drie geleden trof Reitsma Sven Kramer, de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren. De band die Reitsma met de stichting heeft bleef niet onbesproken, evenals de acties die de Rotaryclub Wolvega daar dit jaar voor voert. „Ik dacht: het is nu of nooit”, vertelt Reitsma en hij vroeg Kramer of die bereid zou zijn op 21 maart de cheque met de totaalopbrengst in ontvangst te nemen. „En zoals het nu lijkt, komt hij”, laat Reitsma verheugd weten.

Kaarten voor het muziekfestijn zijn verkrijgbaar via de website van theater De Meenthe: www.demeenthe.nl