Artiesten schitteren tijdens RegioConcert (+ foto’s)

Wilbert Bijzitter

Steenwijk - De Rabobank pakt donderdagavond flink uit tijdens het Rabo Regio Concert in de evenementenhal van De Meenthe. Muzikale begeleiding, licht, geluid, kleding, alles is piekfijn verzorgd en laten de veertien lokale talenten schitteren.

Locatie: Rabo Theater De Meenthe, Steenwijk
Aantal bezoekers: 1000
Waardering: ****

Presentator Gregor Bak noemt het Rabo Regio Concert aan het begin van de avond toepasselijk Bakker, Bak en fans. De muzikale duizendpoot en televisiepresentator praat de avond op een luchtige en humoristische manier aan elkaar. Zijn aardrijkskundige kennis laat wel te wensen over. Het lukt hem niet de woonplaatsen van de talenten aan de juiste provincie te koppelen. Bak geeft Johan Hutten eerst het woord. 'Dit concept loopt al tien jaar, het is onze manier om lokale talenten een podium te bieden,' zegt de algemeen directeur van Rabobank Staphorst.Rouveen.

Voordat die talenten daadwerkelijk mogen zingen en spelen verzorgen Cor Bakker en zijn combo, bestaande uit vijf topmuzikanten, nog een instrumentale opening. Bak dolt nog wat met Bakker en dan kunnen eindelijk de talenten aan de slag. De twaalfjarige Kyra van Rooijen uit Rouveen bijt het spits af met het gevoelige liedje 'Mag ik dan bij jou'. Ze zingt zuiver en zonder schroom. De eerste instrumentale bijdrage is van violiste Antoinet van den Berg uit Meppel. Voor haar voelt het heel vrij om eens niet met een klassiek orkest, maar met een band te spelen. Ze speelt een Oekraïens muziekstuk, dat letterlijk vertaalt 'Dansje' betekent. Weer een heel ander genre brengt jazz-zangeres Linda Horstkamp uit Meppel. Ze zingt geconcentreerd 'It's Wonderful'. Voor de pauze treden verder nog Linda Heespelink, Stijn de Wild, Margriet de Bie en Emma Bel op.

Na de pauze komen nog zeven talenten aan bod. Veel indruk maakt Alie de Vries uit Oldemarkt. Ze heeft een krachtige stem en zingt 'House for Sale' met veel gevoel. Het lijkt bijna alsof de Rabobank, die de grootste hypotheekverstrekker van Nederland is, invloed heeft gehad op het repertoire van de avond. Melissa Jonker, die haar saxofoon heeft verkocht voor een quad, zingt ook een lied over een huis, namelijk 'House of the rising sun'. Ze is pas 17 maar haar stem geluid klinkt al heel volwassen.

Veel volume heeft ook Daphne van Ditshuizen, die 'Hij gelooft in mij' zingt. Sara de Boer en het gelegenheidsduo Bas Spitzen, Joop van der Velden en Karin van Eck geven ook acte de présence. De zwangere Eline Bakker sluit het concert af. Zij weet nog het beste van alle talenten het publiek bij haar optreden te betrekken. Doordat de presentatie van de meeste andere talenten wat statistisch is, mist de voorstelling net dat beetje swung om echt sprankelend te worden.

Dat alle artiesten talent hebben, staat echter buiten kijf. De grappige introductiemuziekjes bij elke artiest en de humoristisch introductiegesprekjes die Bak met hen voert, geven de show nog wat meerwaarde. De geweldige lichteffecten en de prachtige kleding die de talenten dragen, laten de talenten zeker schitteren. Gezamenlijk zingen zij het finalelied 'Zing, vecht, huil, bid, werk en bewonder'.

Nieuws

menu