Bachs Johannes Passion in Grote Kerk van Blokzijl gaat niet door

Johann Sebastian Bach Pixabay

Blokzijl Twee concerten die gepland stonden in de Grote Kerk van Blokzijl aankomende maand gaan niet door. De Bachs Johannes Passion op 5 april en Messia en’s Quatuor pour la Fin du Temps op 26 april in Blokzijl zijn afgelast.

De concerten zijn afgelast in verband met het coronavirus. „Gezien de besmettelijkheid en de snelle verspreiding van het virus is het organiseren van een concert op dit moment niet verantwoord”, laat de organisatie weten. „We kunnen de verspreiding van het virus alleen tegengaan door een gezamenlijke inspanning en wij willen daarin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.” Ook de Cantate 66 ‘Erfreut euch, Ihr Herzen’ in de Grote Kerk op 19 april, is tot nader order geannuleerd.

Pasen

Als gevolg hiervan gaat de uitvoering van de Johannes Passion op 5 april niet door. Het concert in de Grote Kerk van Blokzijl wordt geannuleerd en wordt volgend jaar in de periode voor Pasen uitgevoerd. Ook gaat de uitvoering van Messiaen’s Quatuor pour la Fin du Temps op 26 april niet door. Dit concert in ’t Lam in Blokzijl wordt geannuleerd en wordt later dit jaar uitgevoerd.

Nadere berichtgeving voor mensen die al kaarten hebben gekocht of gereserveerd volgt. Men zal daarover een mail ontvangen.