Beeldentuin kunstenaar geopend voor publiek

Harm Prinsen in zijn tuin. Foto: Prinsenstuin

De expositie ‘Passie van Prinsen’ van kunstenaar Harm Prinsen loopt met groot succes in Galerie Steenwijk. Speciaal voor bezoekers van de galerie is de Beeldentuin van de kunstenaar geopend op vrijdagmiddag 16 juli.

De expositie ‘Passie van Prinsen’ is nog te zien tot en met zaterdag 17 juli in Galerie Steenwijk (Meppelerweg 47, Steenwijk; voormalig Rabo-gebouw, 1 e etage boven de bibliotheek). De Galerie is geopend op maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Prinsenstuin, de beeldentuin van Harm en Harma Prinsen aan de Burgemeester G.W. Stroïnkweg 56 te Zuidveen, is speciaal voor bezoekers van Galerie Steenwijk geopend op vrijdag 16 juli 2021 van 14.00 tot 16.00 uur.

Harm Prinsen (1947) is een multitalent: hij schildert, maakt prachtige beelden en was vooral ook onderwijzer. Generaties Steenwijkers zijn door hem en zijn vrouw Harma wereldwijs gemaakt; zij zullen zich Harm herinneren als de meester die prachtige tekeningen op het schoolbord maakte.

Prinsen is een bescheiden kunstenaar. Hij exposeert voornamelijk in eigen huis en tuin in Zuidveen zonder daar verder veel ruchtbaarheid aan te geven. De kunstwerken die daar staan en hangen zijn het waard om gezien en bewonderd te worden. Daarom is deze expositie in Galerie Steenwijk een prachtige kans om kennis te maken met zijn talent. Hij toont hier zijn kunnen niet alleen met een grote serie schilderijen maar ook met een paar fraaie ‘kijkdozen’.

Harm Prinsen is een erkend schilder. Hij heeft grote exposities op zijn naam staan, bijvoorbeeld in Rijksmuseum Twente te Enschede. Zijn schilderijen en zijn beelden zijn surrealistisch en vaak sprookjesachtig te noemen. Hij maakt gebruik van dingen uit de werkelijkheid, maar deze worden op een fantasierijke manier gebruikt en zodanig gecombineerd in zijn composities dat een beeld ontstaat zoals we dat in de werkelijkheid nooit tegen komen. Zijn onderwerpen komen uit de eigen omgeving, landschappen uit Noordwest Overijssel.

Nieuws

menu