Beklim in Sint Jansklooster het baken van De Wieden: Natuurmonumenten opent deuren van watertoren

Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht over natuurgebied De Wieden. Foto: Natuurmonumenten - Andries de la Lande Cremer

Natuurmonumenten opent vanaf aankomende zaterdag 3 juli iedere zaterdag de deuren van de watertoren in Sint Jansklooster. Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht over natuurgebied De Wieden.

Tijdens een bezoek aan de watertoren in Sint Jansklooster ontdek je de verhalen van de toren tijdens de beklimming naar boven. De watertoren, het baken van De Wieden, is in 2014 een uitkijktoren geworden. In de watertoren voert een spektakel van trappen (in totaal 207 treden) je door een 24 meter hoge ruimte.

Bovenin het oude waterreservoir geniet je van een spectaculair uitzicht over het natuurgebied De Wieden. Vanaf Bezoekerscentrum De Wieden wandel of fiets je naar de watertoren. Bij de watertoren is geen parkeermogelijkheid.

Meer informatie

De toren is van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Vooraf reserveren is noodzakelijk via de website van Natuurmonumenten . Voor meer informatie kan men contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden: (0527) 205660. Het centrum is vanaf april tot en met oktober geopend op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In mei tot en met augustus ook op maandag van 12.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor het complete overzicht van alle activiteiten in De Wieden bij www.natuurmonumenten.nl/bcdewiede

Nieuws

menu