Beleef de zonsondergang bij Staatsbosbeheer in de Weerribben

Elke dinsdag- en donderdagavond zijn de avondvaartochten.

Elke dinsdag- en donderdagavond zijn de avondvaartochten. Foto: SBB

Bij het vallen van de avond zijn er vaartochten met een speciaal gebouwde platbodemrondvaartboot, van rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes, door het Natuurgebied van Staatsbosbeheer De Weerribben.

De Weerribben is een eldorado van smalle sloten en vaarten omgeven door weelderige bloemen en kruiden, waaronder waterlelies, munt, haagwinde, grote ratelaar en krabbescheer. Onderweg vertelt de schipper over de geheimen van de avond en de nacht in de Weerribben zoals het geheimzinnige geluid van de roerdomp en het kleinst waterhoen.

Deze romantische vaartochten zijn elke dinsdag en donderdag in juli en augustus. Bij mooi weer is de tocht in een open boot, bij slecht weer in een overdekte. Door coronamaatregelen is er beperkt aantal zitplaatsen. De tochten starten vanaf het Buitencentrum De Weerribben aan de Hoogeweg 27 om 20.15 uur en duren ruim 2 uur. De kosten zijn 17,50 euro per persoon, kinderen t/m 4 jaar 7 euro.

Aanmelden bij Bezoekerscentrum de Weerribben tot 17.00 uur op de dag van vertrek, telefonisch via 06-537 84 651 of 088-2843470 of via het e-mailadres Excursies-Weerribben@staatsbosbeheer.nl