Beleef de zonsondergang tijdens een vaartocht door de Weerribben

Genieten van de zonsondergang in de Weerribben.

Genieten van de zonsondergang in de Weerribben. Foto: Staatsbosbeheer

Rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes uit Ossenzijl maakt op iedere dinsdag en donderdag in juli en augustus tijdens het vallen van de avond een vaartocht met een speciaal gebouwde platbodemrondvaartboot door natuurgebied De Weerribben. De rondtocht wordt aangeboden door Staatsbosbeheer.

De boot gaat door een eldorado van smalle sloten en vaarten omgeven door weelderige bloemen en kruiden waaronder waterlelies, munt, haagwinde, grote ratelaar en krabbescheer. Onderweg vertelt de schipper over de geheimen van de avond en de nacht in de Weerribben, zoals het geheimzinnige geluid van de roerdomp en het kleinst waterhoen.

De tocht is op iedere dinsdag en donderdag in juli en augustus. Wie wil kan dan mee met deze romantische vaarexcursie. Bij mooi weer gaat de tocht in een open boot. Bij slecht weer zit je warm en droog.

Aanmelden

De vaartocht start om 20.15 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn 17,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 4 jaar kunnen mee voor 7 euro. Aanmelden kan bij het Bezoekerscentrum de Weerribben tot 17.00 uur op de dag van vertrek, via de telefoon (06) 537 84 651 of via Excursies-Weerribben@staatsbosbeheer.nl

Het Bezoekerscentrum de Weerribben is gelegen aan de Hoogeweg 27 in Ossenzijl.