Blokzijl Klassiek herstart klassieke concerten in najaar

Het Isabelle van Keulen Ensemble Foto: Blokzijl Klassiek

De organisatie van Blokzijl Klassiek wil de draad voorzichtig weer oppakken. Het eerste concert dat gepland staat is het al uitgestelde concert van het Isabelle van Keulen Ensemble op 29 augustus.

Blokzijl Klassiek is van plan om vanaf eind augustus weer te starten met klassieke concerten in de Grote Kerk van Blokzijl. Er staat weer een mooi programma van 6 concerten vanaf oktober. Maar eerst is er nog het 2x uitgestelde concert met het Isabelle van Keulen Ensemble.

Terugblik seizoen 2020/21

Het bestuur van Blokzijl Klassiek zag de hele programmering voor het seizoen 2020/21 verloren gaan. Er was een mooi programma samengesteld voor dit seizoen, mede mogelijk gemaakt door vrijwillige bijdragen van sponsoren. Blokzijl Klassiek wilde niet steeds per concert beslissen over wel of niet doorgaan. Het bestuur heeft wel overwogen om voor maximaal 30 personen concerten te organiseren op andere locaties, maar wat onze concerten zo uniek maakt is de combinatie van kwaliteit van musici, de sfeer en de akoestiek van de Grote Kerk in Blokzijl. Deze elementen zijn aan elkaar verbonden en daaraan wilden we vasthouden. Zowel naar musici als bezoekers hebben we ervoor gekozen om duidelijkheid te scheppen. En steeds was van belang dat de veiligheid van musici en bezoekers voorop stond!

Voor de musici die zouden komen optreden was het een bittere teleurstelling. Wel heeft het bestuur hen financieel gecompenseerd met een bijdrage voor de kosten.


Concerten in 2021/22

Veel zal nog afhangen van de verdere ontwikkelingen op het gebied van regelgeving (afstand, aantal bezoekers, testen etc.) Voorlopig gaan we ervan uit dat we de draad weer oppakken vanaf eind augustus. Wel is er nog veel onzeker, bijvoorbeeld over aantallen bezoekers in de Grote Kerk, testen etc. Daarom wacht Blokzijl Klassiek nog even met de start van de verkoop van abonnementen en losse kaarten. Zodra daarover meer bekend is zal dat worden aangegeven op onze website, de nieuwsbrief en in de pers.


Programma 2021/22

Het programma opent op 29 augustus met het al 2x uitgestelde concert met het Isabelle van Keulen Ensemble.

Daarna start op 10 oktober de serie van 6 concerten met achtereenvolgens Blokfluitiste Lucie Horsch, pianist Ronald Brautigam gevolgd door een concert van het Nederlands Jeugd Strijkorkest. In het eerste kwartaal 2022 volgen dan nog optredens van Rosanne Philippens, Wishful Singing en wordt de serie afgesloten met het Storioni Trio. De details (data, wat er wordt uitgevoerd) staan op www.blokzijlklassiek.nl


Comité van aanbeveling

In deze voor de cultuursector zo turbulente tijden wordt het bestuur van Blokzijl Klassiek versterkt met een comité van aanbeveling. Drie instellingen musici die allen regelmatig hebben planning in de Grote Kerk van Blokzijl hebben aangegeven onze stichting met advies en promotie te steunen. Het zijn de sopraan Miranda van Kralingen, pianist en oud-Emmeloorder Hannes Minnaar en artistiek leider van het Nederlands Blazersensemble Bart Schneemann. Wij zijn erg blij met hun toezegging.


Zie ook : www.blokzijlklassiek.nl


Nieuws

menu