De Bazuin laat weer van zich horen

Ditmaal niet vanaf de boot, maar vanaf de brug. Foto; De Bazuin

Na meer dan een jaar zonder optredens, laat Christelijke muziekvereniging De Bazuin Wetering e.o. weer van zich horen. Woensdag 14 juli geeft de vereniging een zomeravondconcert bij de brug op de Wetering. Vanaf 19.30 uur zijn de muzikale klanken te beluisteren.


Door het coronavirus en de lockdown heeft De Bazuin, net als andere muziekverenigingen, bijna een jaar niet kunnen repeteren en niet kunnen optreden. Nu de repetities weer een paar weken opgestart zijn, wil de vereniging graag het publiek weer vermaken met muziek. Het Plaatselijk Nut Wetering verzorgt deze avond koffie voor de luisteraars.


Zomeravondconcerten
“Normaal gesproken hebben we ieder jaar drie zomeravondconcerten. Namelijk in de kolk in Blokzijl, op de boot in de Wetering en op het terras bij de Wielewaal in Scheerwolde. Door de korte voorbereidingstijd hebben we er dit jaar voor gekozen om alleen op De Wetering een zomeravondconcert te geven. Dit jaar bij de brug op de Wetering. Helaas niet op de boot, want daar kunnen de leden geen afstand houden,” aldus bestuurslid Lieneke Mol.

Na de zomer
In 2020 bestond De Bazuin 100 jaar. Er stond een groot feest gepland in Rabotheater De Meenthe te Steenwijk. Dit heeft niet door kunnen gaan door de lockdown. In april 2022 staat nu het 100-jarig jubileumfeest gepland.

Nieuws

menu