Dierenpark Taman Indonesia start online actie op koningsdag

Kleding is een uniek onderwerp in de veiling. Indonesische mode-ontwerpster Dian Oerip schenkt een kledingset, rechtstreeks afkomstig van runway. Foto: Dian Oerip

Dierenpark Taman Indonesia houdt op Koningsdag een ludieke online veiling waarbij bijzondere items geveild worden. Op 27 april worden gedurende de dag diverse kavels met thema’s op Facebook geplaatst. Bezoekers mogen bieden op deze items, en op 30 april horen ze wie het hoogste bod had en het item mee naar huis mag nemen.

Het dierenpark had gehoopt tijdens de meivakantie alweer volop te kunnen draaien. Helaas gooit corona nog steeds roet in het eten, en mogen – op zijn vroegst – pas 11 mei de parkdeuren weer geopend worden. Daarom komt het dierenpark met een online event, waar de mensen kunnen struinen tussen unieke spullen met thema’s als muziek, de Indonesische keuken, kunst en kleding.

Unieke items

De veiling vindt plaatst op Koningsdag en is via Facebook te bezoeken. Wie de veiling wil bekijken kan Taman Indonesia op Facebook volgen. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de items die geveild worden. De veiling is hier te vinden.

Bezoekers kunnen bieden op unieke items. Naast gesigneerde muziek items van Doe Maar en Ernst Jansz, kom je op de veiling ook vinyl tegen van tante Lien (Wieteke van Dort), een Indonesische voetbalshirt van voormalig FC Groningen spits Sergio van Dijk, kunst van schrijfster Marion Bloem, gekkigheid van cabaretier Ricky Risolles, kleding van Ruben Fernhout en meer bijzondere items van bekende Indische Nederlanders.

Unieke belevingen onder de hamer

Ben je op zoek naar een unieke beleving? Ook dan is het de moeite de veiling in de smiezen te houden. Een romantisch privé concertje bijvoorbeeld van Kim Pendjol & Norman Kapoyos in een Javaans huisje op het park, of een etentje voor twee in de tropische tuin, klaargemaakt door chefkok Stanly Rutten van Rumah Rasa. Ook kan je meebieden op het allereerste entreekaartje van komend seizoen.

Ook kleding is een uniek onderwerp in de veiling. Indonesische mode-ontwerpster Dian Oerip schenkt een kledingset, rechtstreeks afkomstig van runway. Ze is geïnspireerd door reizen en de diversiteit aan culturen in Indonesie, en verwerkt dit in haar kleding. Ook het merk Masa Cinta, van DJ Ruben Fernhout (PartySquad) zal aanwezig zijn op de veiling, net als Endless Weekend, het kledingmerk van de vloggers Tara en Larissa Verbon, bekend van YouTube.

Onthulling van de items

De komende twee weken worden items onthult op de Facebookpagina van Dierenpark Taman Indonesia. Vanaf 27 april kun je je bod doen op de artikelen. Elke uur worden er nieuwe items geplaats en tussendoor worden de kijkers online verwend met Indonesische dans en muziek.