Djoezz maakte goed gebruik van het bioscoopscherm.

Djoezz tovert Vestzaktheater om tot Newyorkse jazzclub

Djoezz maakte goed gebruik van het bioscoopscherm. André Meijer

Steenwijk - De lokale jazz/bluesband Djoezz beleefde haar debuut in het theater afgelopen zaterdag. De band rond zangeres Dorien Regelink maakt een mix van jazz en blues (de naam is een samenvoeging van deze genres), aangevuld met pop.

De band is een paar geleden ontstaan uit de rockband Solid met het idee naast rock eens iets heel anders te gaan doen: jazz.

Djoezz toverde het Vestzaktheater om tot een jaren '30 Newyorkse jazzclub waarbij goed gebruik werd gemaakt van het bioscoopscherm. De sfeer zit er van af het begin goed in: Dorien (Eesveen) heeft een prachtige warme jazz stem (ze is het nichtje van de in 2011 overleden jazz-zangeres en radiopresentatrice Meta de Vries) en Herman van den Dokter (Steenwijk) is een gitaarvirtuoos waar Jan Akkerman met open mond van zou genieten, aangevuld met drummer Klaas Beute uit Steenwijk, bassist Philip Faure en Sybren Osinga (toetsen/saxofoon) uit Meppel.

Het voltallig toegestroomde publiek kon genieten van nummers van o.a. Amy Winehouse, Diana Krall, Beth Hart, Joe Bonnamassa, BB King en Bill Withers. Tijdens de publiekslieveling Purple Rain (Prince) die als toegift werd gespeeld gingen zowel band als publiek nog eenmaal goed los.

Eigenlijk is het verbazingwekkend dat deze band nu pas haar debuut beleefde, je zou deze band zo maar in meer theaters van Nederland tegen kunnen komen.

André Meijer