Driedimensionale kunst in De Vermaning

Marcia Timmermans-IJzerman. Foto: Marciartistic

In De Vermaning is woensdag de beurt aan Marcia Timmermans-IJzerman. Zij toont haar werken en demonstreert de airbushtechniek, tijdens het schilderen van een realistisch portret.

Met een basis van autonoom beeldhouwen op ‘de academie’ en opgeleid tot theatergrimeur, kwam deze kleurrijke kunstenares in 2004 in aanraking met de airbrushtechniek. Al snel zij een hoog niveau in de air-bodypaintwereld, van meervoudig Noord-Nederlands kampioen tot de tweede plaats bij de Wereldkampioenschappen.

Naast haar eigen werk, geeft Marcia airbrushlessen en workshops in haar atelier in Steenwijk. De laatste jaren ontwikkelde zij een passie voor portretschilderen, waarbij ze zowel mens als dier bijna fotorealistisch afbeeldt. Zij laat zich daarbij graag inspireren door een emotie, een twinkel in de ogen, de verborgen diepten van de ziel van mens en dier. Zij omschrijft airbrushen als een vorm van driedimensionaal schilderen. In haar werk toont ze haar kennis en ervaring in het opbouwen van schaduw en licht, waardoor haar werken bijna driedimensionaal, vaak zelfs levensecht lijken.


Marcia Timmermans is woensdag de hele dag aanwezig in de Doopsgezinde Kerk de Vermaning aan de Onnastraat 10, waar de hele expositie ‘De wereld door de ogen van de kunstenaar’ met werken van 10 kunstenaars van de Kunstkring Steenwijkerland te zien is.

Nieuws

menu