Easy&Free speelt tijdens Midzomeravond Concert onder de hooiberg van Museum Giethoorn

De ervaren muzikanten van Easy&Free spelen verschillende instrumenten en zingen zowel meerstemmig als solonummers. Foto: Aangeleverde foto

Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus houdt op de langste dag van het jaar, 21 juni, een ‘sfeervol’ Midzomeravond Concert, onder de hooiberg op het museumterrein. Deze muzikale traditie kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege corona.

De muziek tijdens het Midzomeravond Concert komt van de band Easy&Free, Irish and Maritieme Folk uit Giethoorn. Sinds 2016 trekken zes mannen met hun muziek van hot naar her in Nederland en Duitsland, de aanvragen komen nu zelfs ook uit de UK, België en Frankrijk. Wekelijks repeteren ze op de vrijdagmorgen de (nieuwe)nummers in het wereldberoemde Grand Café Fanfare in Giethoorn. De repetities in het café (de thuishaven van de band), zijn overigens vrij toegankelijk voor publiek.

Easy&Free heeft inmiddels een goede live reputatie opgebouwd. De band trad al op bij grote evenementen, zoals Vliegende Hollander Festival Terneuzen, Bie Daip in Appingedam en Havenfeesten Delfzijl. Ook theaters in Nederland in Gorredijk, Noordwolde en Steenwijk, maar ook in de theaters van Travemunde, Cuxhafen en Emsburen in Duitsland zijn bekend terrein voor de band.

Meerstemmig

De ervaren muzikanten van Easy&Free spelen verschillende instrumenten en zingen zowel meerstemmig als solonummers. Het publiek kan gevoelige ballads verwachten, maar ook swingende uptempo nummers en gezellige meezingers. De mannen zijn inmiddels bezig met de tweede theatershow met veel nieuwe nummers.

De authentieke locatie en de goede akoestiek van de typisch Gieterse hooiberg maken dat het een een uniek concert moet worden. De organisatie hoopt op een zwoele zomeravond, maar voor de zekerheid wordt er ook een tent geplaatst. Als het weer een beetje tegenzit, kunnen de concertbezoekers daar warm en droog genieten van het concert.

De kaartjes voor het Midzomeravond Concert kosten in de voorverkoop 10,- euro per persoon. Deze kunnen vooraf bij de museumkassa worden gekocht. Op de avond van het concert is het ook mogelijk om nog een entreekaartje te kopen voor 12,50 euro per persoon.

Voor meer informatie: (0521) 36 22 44, info@museumgiethoorn.nl of www.easyfree.nl .

Nieuws

menu